driehoek

beeldkwaliteitsplan

Voor uw project kan het nodig zijn om het beeld van de ruimtelijke ontwikkeling vast te leggen. Dit kan door een beeldkwaliteitsplan op te stellen. Wat is een beeldkwaliteitsplan en wat kost het?

 

Wat is een beeldkwaliteitsplan?

De gebiedsanalyse, het stedenbouwkundig plan en de vigerende welstandsnota vormen de basis voor het beeldkwaliteitsplan. Het beeldkwaliteitsplan beschrijft de gewenste ruimtelijke kwaliteit van de bebouwing en de buitenruimte en bevat een aantal concreet toetsbare criteria. Deze criteria zijn onderverdeeld in drie hoofdgroepen: ‘openbare ruimte’, ‘erf en erfafscheidingen’ en ‘bebouwing’. Per hoofdgroep worden eisen gesteld aan o.a. het materiaalgebruik, de vormen en de positionering van objecten.

Het stedenbouwkundig ontwerp en beeldkwaliteitsplan kunnen gekoppeld worden aan de overeenkomst tussen gemeente en initiatiefnemer. Ook kan het beeldkwaliteitsplan  worden vastgesteld als onderdeel van de welstandsnota of als hoofdstuk in de toelichting van een bestemmingsplan worden opgenomen.

 

Offerte

Wilt u meer weten of een offerte voor een beeldkwaliteitsplan opvragen? Bel 073 623 1313 of neem contact op via het contactformulier. U bent altijd welkom voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie? Lees ons cookiebeleid.