driehoek

Principeverzoek

Een principeverzoek is een verzoek aan het college van burgemeester en wethouders tot medewerking aan een bouwplan (of andere ontwikkeling) dat niet in het geldende bestemmingsplan past.

In het geval u een bouwplan of ander initiatief hebt dat niet in het geldende bestemmingsplan past moet er een ruimtelijke procedure (bijvoorbeeld het wijzigen van het bestemmingsplan of het aanvragen van een omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan) worden doorlopen. Voordat de werkzaamheden hiervoor kunnen worden opgestart is het van belang dat burgemeester en wethouders een formeel standpunt innemen ten aanzien van uw initiatief. Dit doen zij op basis van een principeverzoek. Voorafgaand aan het principeverzoek heeft vaak al overleg met een beleidsmedewerker van de gemeente plaatsgevonden.

Een principeverzoek is meestal een uitgebreide brief waarin uw initiatief wordt beschreven en gemotiveerd. Aan de brief kunnen een of meerdere tekeningen worden toegevoegd, afhankelijk van uw initiatief. Wij kunnen de brief en bijbehorende tekeningen voor u opstellen. Daarnaast kunnen wij samen met u het overleg met de beleidsmedewerker van de gemeente voeren.

 

Offerte

Wilt u meer weten of een offerte voor een principeverzoek opvragen? Bel 073 623 1313 of neem contact op via het contactformulier. U bent altijd welkom voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Bestemmingsplan Julianastraat Kruisstraat, Kerkdriel 002
Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie? Lees ons cookiebeleid.