driehoek

Ruimtelijke onderbouwing Orthen 2-14, s'-Hertogenbosch

07416045A Orthen 2 14, S' Hertogenbosch 00

De veel voorkomende leegstand bij kantoorgebouwen is de afgelopen tijd tegengegaan door dit soort panden te herbestemmen naar wonen. Door deze duurzame stap wordt sloop voorkomen, leegstand tegengegaan en komen er wooneenheden vrij op aantrekkelijke locaties. Binnen ’s-Hertogenbosch hebben al meerdere panden die deze transitie ondergaan.

Zo ook het kantoorpand Orthen 2-14 in ’s-Hertogenbosch dat zijn dienst als kantoor heeft bewezen en nu eenzelfde transformatie ondergaat. Het bijzondere hoekgebouw is onderdeel van de verzameling kantoorgebouwen met eenzelfde architectuur aan Orthen. Het kantoorpand met vier bouwlagen aan de zuidkant van dit kantorenbouwblok ondergaat nu een transformatie naar wonen. De begane grond behoudt de functie van een bedrijfsverzamelgebouw en de drie verdiepingen worden omgezet naar 13 appartementen. Zo wordt hier de leegstand tegen gegaan en verbetert het tevens de leefomgeving van het nieuwe plan ‘Orthen Links’.

Bureau Verkuylen heeft de ruimtelijke onderbouwing opgesteld en samen met Hilberink Bosch Architecten de pojectcoördinatie gedaan ten behoeve van de aanvraag om omgevingsvergunning. Op een dergelijke functieverandering van bestaande gebouwen is de reguliere procedure van toepassing. Deze link geeft een uitgebreidere beschrijving van deze procedure.

Projectdetails

Functie

Product

Betrokken teamlid

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie? Lees ons cookiebeleid.