Landschapsplan zorgwoningen, Uden

Stichting Dichterbij heeft in 2008 een oude boerderij aan de Oude Bosweg 2 in Uden gekocht vanwege de rustige, beschutte ligging in het buitengebied. De zorginstelling wilde hier twintig wooneenheden realiseren voor mensen met een beperking. Deze doelgroep is gevoelig voor externe prikkels, maar heeft baat bij fysieke werkzaamheden in de buitenlucht, zoals groenonderhoud. De locatie is ideaal voor deze doelgroep.

De vraag van Stichting Dichterbij was om twintig woningen te realiseren binnen een vooraf vastgesteld (taakstellend) budget. Gezien de doelgroep had de opdrachtgever een aantal specifieke eisen ten aanzien van inrichting, interieur en techniek van de wooneenheden. Om het project binnen het taakstellende budget te kunnen realiseren is als projectorganisatie voor een bouwteam gekozen, zodat er gelijktijdig gerekend en getekend kon worden en de aannemer, bouwbedrijf Van de Ven, vanaf het begin mede verantwoordelijk was voor het budget.

Bepalend voor de layout waren de bestaande boerderij en grote bomen. De gebouwen zijn ontworpen in de stijl van de bestaande langgevelboerderij. De bebouwing is gesitueerd rond een gemeenschappelijk buitenerf. Veel aandacht is gegeven aan een goede bezonning van de woonkamers. Het overwegende materiaalgebruik is hout (red cedar) voor de gevels en roodbruine pannen voor de daken.

Naast de architectuur heeft Bureau Verkuylen tevens het bestemmingsplan voor de locatie opgesteld en de procedure begeleid.

Fotografie Martine Berendsen

Projectdetails

Functies

Product

Betrokken teamleden

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?