driehoek

Bezonningsstudie Oranje Nassaustraat 1b -1h, S-Hertogenbosch

51015178 Oranje Nassaustraat 1B 1H, S Hertogenbosch 0

In de wijk Hintham in ’s-Hertogenbosch ligt een stedenbouwkundig blok in een gemengd woongebied met veel groen. Het blok bestaat aan de buitenkant overwegend uit woningen, maar wordt aan de zuidkant en op het binnenterrein gekenmerkt door oude bedrijfsbebouwing op het adres Oranje Nassaustraat 1B-1H. Bureau Verkuylen heeft meegewerkt aan het initiatief om ter plaatse van de huidige bedrijfsbebouwing woningbouw te realiseren. Ons bureau heeft hiervoor de architectuur gedaan en meegeschreven aan de ruimtelijke onderbouwing.

Met een de nieuwe invulling van zes appartementen en één maisonnette krijgt het stedenbouwkundig blok aan de zuidkant een uitstraling die meer bij de woonbuurt past. Doordat ook het binnenterrein wordt ontwikkeld, wordt het binnenterrein meer bij het bouwblok betrokken en krijgt het een relatie met de openbare ruimte van de wijk.

Onderdeel van de bestemmingswijzigingsprocedure en de aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen was het inzichtelijk maken van de eventuele schaduwhinder van het bouwproject om de omliggende woningen en tuinen. Bureau Verkuylen heeft hiervoor een bezonningsstudie uitgevoerd. Op een bewonersavond hebben wij de resultaten inzichtelijk gemaakt en zijn we met de bewoners in gesprek gegaan over wat de nieuwbouw voor een invloed heeft op hun leefomgeving.

Projectdetails

Functie

Product

Betrokken teamlid

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie? Lees ons cookiebeleid.