driehoek

Bestemmingsplan Zorgcentrum Campagne, Maastricht

Bestemmingsplan-Locatie-Campagne-Maastricht-01.jpg

Stichting Mosae Zorggroep is een zorginstelling, die combinaties van wonen met zorg- en welzijnsvoorzieningen biedt, in vijf verschillende zorgcentra in Maastricht. Het zorgcentrum Campagne aan de Médoclaan is één van die zorglocaties.

De locatie Campagne is sterk verouderd en voldoet bovendien qua inrichting niet meer aan de eisen die het veranderde overheidsbeleid stelt. De Mosae Zorggroep heeft besloten om deze locatie te transformeren in een woon-, zorg- en welzijnslocatie voor meerdere doelgroepen, waarbij de focus ligt op personen met regieverlies (dementie). In totaal worden er 57 zorgwoningen met extramurale zorg en 153 zorgwoningen met intramurale zorg gerealiseerd.

Bouwbedrijf Van Wijnen heeft Bureau Verkuylen in de aanbestedingsfase gevraagd om de planologische risico’s in kaart te brengen, omdat dit een van de gunningscriteria voor het Design, Build en Maintain opdracht was. Nadat Van Wijnen deze meervoudige onderhandse aanbesteding had gewonnen, kreeg Bureau Verkuylen de opdracht voor het opstellen van het bestemmingsplan om het bouwplan van Architecten aan de Maas te kunnen realiseren. Vanwege de planning is voor de coördinatieregeling gekozen, wat betekent dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning tegelijkertijd in procedure zijn gebracht.

In de huidige situatie ligt de bebouwing midden in een parkachtige, groene omgeving. Het bestemmingsplan beschermd deze waarde en maakt tegelijkertijd de realisatie van het zorgcomplex mogelijk. Het bestemmingsplan is op 27 september 2016 vastgesteld.

Projectdetails

Functie

Product

Betrokken teamlid

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie? Lees ons cookiebeleid.