Beplantingsplan Kinderdagverblijf De Pompoen, Vught

Kinderdagverblijf De Pompoen biedt vanuit een holistische visie de tijd en ruimte voor een natuurlijke, fysieke, emotionele en mentale ontwikkeling voor kinderen. Na jaren op een locatie binnen Vught zochten de initiatiefnemers een nieuwe locatie. Uitgangspunten waren nabijheid van het dorp, een goede bereikbaarheid, een groene setting en een authentieke omgeving. Al gauw viel de keuze op een bijzondere locatie binnen Fort Isabella.

 

De initiatiefnemers hebben Bureau Verkuylen gevraagd om een inrichtingsplan voor de buitenruimte bij het kinderdagverblijf te maken. Wij hebben een schetsplan gemaakt voor twee verschillende locaties binnen het fort. Uitgangspunt is het creëren van een spannende en speelse buitenruimte die kinderen op een natuurlijke wijze aanzet tot (samen) spelen zonder storende prikkels van buitenaf. In de tuin bij het kinderdagverblijf is ruimte voor natuurlijke speelplekken, een moestuintje en een rustige hoek voor ontspanning.

 

Het kinderdagverblijf en de tuin zijn in 2018 in gebruik genomen en de kinderen maken hier met veel plezier gebruik van.

Projectdetails

Functie

Product

Betrokken teamlid

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?