driehoek

Volgende stap in visie Kerkstraat-Oost Zeeland

Lufo Kerkstraat

Volgende stap in visie Kerkstraat-Oost Zeeland

woensdag 9 september

Met de keuze voor het ontwerp van De Twee Snoeken voor het Dorpshuis in Zeeland is er een grote stap gezet in de totstandkoming van de visie en het stedenbouwkundig plan voor Kerkstraat-Oost. Er is in het ontwerp goed ingespeeld op de stedenbouwkundige kaders die wij in samenwerking met de gemeente hebben opgesteld.

Een voorwaarde voor het nieuwe Dorpshuis is dat het gebouw twee voorkanten, en daarmee ook twee entrees krijgt. Een aan de Kerkstraat, waar het gebouw onderdeel is van het centrum, en een aan de andere zijde waar het onderdeel is van een woonbuurt. Aan de Kerkstraat speelt het behoud van het Parochiehuis en de samenhang met de kerk en de pastorie een rol. In het gekozen ontwerp is het Parochiehuis letterlijk als inspiratie genomen waardoor er een dorpse kwaliteit ontstaat waar oud en nieuw samenkomen. Aan de zijde van de woonbuurt is het van belang dat de sporthal niet als een eenzijdige blokkendoos gaat ogen. Voldoende interactie, transparantie en geleding in het gevelbeeld is het wensbeeld. Samen met de tweede entree naar het Dorpshuis dient er een levendige ruimte te ontstaan. Ook deze stedenbouwkundige kaders zijn goed in het gekozen ontwerp terug te zien.

Nu deze keuze is gemaakt kunnen wij door met het opstellen van het bestemmingsplan, het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitplan voor Kerkstraat-Oost. Lees het artikel dat het Brabants Dagblad er over heeft geschreven hier.

  • 09 september 2020
  • Door Kees Willemsen
Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie? Lees ons cookiebeleid.