Nieuwsoverzicht

Presentatie Visie Kerkstraat-Oost, Zeeland
14 mei 2019 - De gemeente Landerd heeft een visie voor het centrum van het dorp Zeeland opgesteld. Onderdeel van deze visie is een nieuwe invulling van het deelgebied ‘Kerkstraat Oost’. Het betreft het gebied dat globaal is gelegen tussen de Kerkstraat, Brouwerspad, Vlasroot en de Kloosterstraat in Zeeland. In het gebied staan sporthal De Hekel, het Parochiehuis en stonden voorh... Lees verder »
190514 Kerkstraat Oost Banner
Top 3 plek in prijsvraag 'Energielandschap van de Toekomst'
31 januari 2019 - "Een visie die het landschap boven alles stelt en getuigt van ontwerpkwaliteit. Het is een signaal dat het landschap er zeer toe doet. Deze bijzondere aandacht voor het landschap vindt waardering bij de jury."     Het team bestaande uit Bureau Verkuylen, Braining the Future en Wolters Vastgoed is in de Top 3 geëindigd met onze inzending "BOTTOM UP" voor de landeli... Lees verder »
190131 Structuurontwerp Prijsvraag Website Banner
Visie geselecteerd voor prijsvraag Energie-landschap van de toekomst
31 mei 2018 - Samen met Braining the Future en Wolters Vastgoed heeft Bureau Verkuylen de visie 'BOTTOM UP' opgesteld voor de prijsvraag Energielandschap van de Toekomst. De jury, onder voorzitterschap van oud-minister Sybilla Dekker, heeft onze visie, samen met twee andere inzendingen, geselecteerd voor de tweede ronde! Nederland is een energielandschap. Dat is al zo sinds d... Lees verder »
180531 Concept Website Banner
Fort Isabella door de ogen van stedenbouwkundige Jan Verkuylen
01 mei 2018 - Jan Verkuylen heeft de afgelopen jaren aan de ontwikkeling van Fort Isabella gewerkt. Jeanette Saatrube-Vernooij heeft Jan geinterviewd over deze grote ontwikkeling. Via deze link kunt dit interview lezen. Over de unieke toekomst van Fort Isabella is ook een video gemaakt waarin Jan zijn visie op deze toekomst verteld. Op de website van de Isabellagroep is via ... Lees verder »
Herontwikkeling Fort Isabella 01
In memoriam Jan Verkuylen
09 april 2018 -   Geachte relatie, Jan Verkuylen, mijn vader en oprichter van ons bureau, is op dinsdag 27 maart jl. op 79 jarige leeftijd overleden en op Goede Vrijdag in kleine kring begraven. Nadat hij een jaar geleden bericht kreeg dat hij ziek was, heeft hij ervoor gekozen om zich slechts palliatief te laten behandelen. Hij koos bewust voor kwaliteit van leven en een waard... Lees verder »
Jan Verkuylen 01 Banner
Noord-Brabant investeert in Dongecentrale Geertruidenberg
22 december 2017 - Eerder dit jaar schreef Bureau Verkuylen, in opdracht van de Provincie Noord-Brabant en Stichting BOEi, al de ruimtelijke onderbouwing voor de herbestemming van de monumentale Dongecentrale in Geertruidenberg. Dit enorme gebouw gaat de komende jaren dienst doen als horeca- en evenementenlocatie. Op 31 oktober heeft Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een budget ... Lees verder »
Herbestemming Dongecentrale Geertruidenberg Banner
Uitbreiden en vernieuwen BTL Haaren
21 september 2017 - Groenonderneming BTL is van plan om op termijn de Haarense locatie te vernieuwen. Dat is ook voor de vele kwekers in de regio goed nieuws. Heel concreet zijn de bouwplannen van BTL niet, maar rond 2025 wil het bedrijf in Haaren graag gaan uitbreiden en vernieuwen. Daarvoor ligt nu het bestemmingsplan ‘Herziening Buitengebied, Rijksweg 11 Haaren’ ter inzage dat ons ... Lees verder »
20170921 BTL Locatie Haaren Banner
Bestemmingsplannen Casterhoven
13 juni 2017 - Bureau Verkuylen werkt momenteel aan diverse bestemmingsplannen voor de nieuwbouwwijk Casterhoven ten zuiden van Kesteren (gemeente Neder-Betuwe) voor ruim 400 woningen. Een deel van de bestemmingsplannen is reeds vastgesteld.Het andere deel is nog in procedure of in voorbereiding. Wilt u ook een bestemmingsplan laten opstellen? Wij adviseren u graag!     Lees verder »
20170613 Casterhoven Banner
Ongewijzigde vaststelling herziening Kom Helenaveen Deurne
30 mei 2017 - Samen met de gemeente Deurne is hard gewerkt om binnen 9 maanden een herziening van de het bestemmingsplan Kom Helenaveen gereed te krijgen. Op 30 mei 2017 is het plan door de gemeenteraad ongewijzigd vastgesteld. Wilt u ook een bestemmingsplan laten opstellen? Wij adviseren u graag! Lees verder »
Kom Helenaveen 2E Herziening Banner
Bureau Verkuylen scoort hattrick in gemeenteraad van Vught
23 maart 2017 - De gemeenteraad van Vught heeft op 23 maart 2017 unaniem drie bestemmingsplannen van ons bureau vastgesteld. 1 bestemmingsplan Landhuis Spreeuwenburg, gestart in 2012, doorlooptijd ca 5 jaar. 2 bestemmingsplan Fort Isabella, gestart medio 2015, doorlooptijd krap 2 jaar 3 bestemmingsplan Honderdmorgensedijk 2, gestart in eind 2015, doorlooptijd 1,5 jaar. Wilt u ... Lees verder »
Herontwikkeling Fort Isabella 01
Voorbeeldproject Rosmalen herbestemmen VAB-locatie
20 januari 2016 - In Nederland komen ieder jaar meer boerderijen leeg te staan; ook in de gemeente 's-Hertogenbosch. Het aantal verzoeken voor een nieuwe functie voor deze zogenaamde voormalige agrarische bedrijfsbebouwing, afgekort VAB, neemt dan ook toe. Vaak krijgt de boederij een woonfunctie, maar bedrijvigheid, horeca of maatschappelijke functies komen ook voor. De gemeente 's-... Lees verder »
Sprokkelbosch Banner