driehoek

Beplantingsplan

Bij veel ruimtelijke ontwikkelingen wordt de groeninrichting van een perceel of gebied vastgelegd in een beplantingsplan. Wat staat er in een beplantingsplan en wat kost het?

 

Wat is een beplantingsplan?
Het beplantingsplan bevat een beschrijving en kaart met de locaties van de te planten soorten, een overzicht met aantallen en maatvoering van de beplanting en een werkbeschrijving van het plantwerk. Tevens kunnen we een instructie voor het plantverband, de vermenging en het beheer op korte en lange termijn opnemen. Een hovenier kan op basis van een beplantingplan de beplanting bestellen en het werk uitvoeren.

Bij het opstellen van een plan houden wij uiteraard uitgebreid rekening met de eisen die planten aan hun standplaats stellen, zoals bodemsoort, zonlicht, pH-waarden en vochtigheid. Andersom stemmen wij de beplanting ook af op het gewenste gebruik en op uw persoonlijke wensen. Een goed doordacht beplantingsplan kan de lokale biodiversiteit een goede impuls geven en een klimaatadaptieve werking hebben.

 

Offerte

Wilt u meer weten of een offerte voor een beplantingsplan opvragen? Bel 073 623 1313 of neem contact op via het contactformulier. U bent altijd welkom voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Beplantingsplan
Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie? Lees ons cookiebeleid.