driehoek

Onze historie

Bureau Verkuylen, een tweede generatie familiebedrijf, is opgericht in 1982. In de loop der jaren hebben wij voor een groot aantal verschillende opdrachtgevers, waaronder overheden, particulieren, ontwikkelaars en zorginstellingen, aan kleine en grote ruimtelijke vraagstukken mogen werken.

De eerste opdracht voor het bureau was de herontwikkeling van het industrieterrein Moerdijk. In de beginperiode werkten wij onder andere ook aan de ontginning van de Kraaijenbergse plassen in Cuijk, de ontwikkeling van sportcentrum Fitland in Mill en het ontwerp van de sporthal Maaspoort in 's-Hertogenbosch. Daarna volgden vele andere projecten, overwegend in Brabant. Deze regionale oriëntatie bestaat vandaag de dag nog.

Oprichting

1982Oprichting

Jan Verkuylen heeft ons kantoor opgericht. Na zijn studies aan de HTS Den Bosch en de TU Delft, verruimt Jan zijn blik in het buitenland. Hij volgt traineeships in New York en Haifa, en neemt deel aan het Salzburg Seminar en een Ekistics Seminar in Athene. Terug in Nederland gaat hij aan de slag bij de provincie Noord-Brabant, waar hij als projectleider van het Streekplan Midden- en Oost Brabant de regio goed leert kennen. Hij is ook 15 jaar lid van de Provinciale Planologische Commissie, waar hij meewerkt aan de Brabantse ruimtelijke ordening.

Hij was een allrounder in het werkveld van de ruimtelijke ontwikkelingen. Hij stond bekend als een praktische idealist die met een zekere gedrevenheid werkte aan grote en kleine plannen.

Jan Verkuylen heeft tot enkele weken voor zijn overlijden op 27 maart 2018 volop aan projecten gewerkt - precies zoals hij het zelf wilde.

 

Groenenborgh, Oisterwijk

1996Groenenborgh, Oisterwijk

Op de locatie van een voormalige fabriek aan de Gemullehoekseweg, nabij de kruising met het riviertje de Voorste Stroom, hebben wij appartementengebouw Groenenborgh ontworpen. Het telt 20 luxe terrasappartementen in twee lagen plus penthouse, verdeeld over twee vleugels, met een ondergrondse parkeergarage. Het ontwerp heeft grote aandacht voor detail en ademt de rijke sfeer van Frank Lloyd Wright. Het hele complex staat in een landschappelijke tuin aan de Voorste Stroom. Deze verwevenheid van gebouwen met tuin komt tot uitdrukking in de baksteenarchitectuur met royale terrassen en balkons in een houten frame/omlijsting.

De Bartjes Kerk - 's-Hertogenbosch

1996De Bartjes Kerk - 's-Hertogenbosch

De in 1928 gebouwde H.H. Antonius en Barbara kerk - ook wel de Bartjeskerk genoemd - is in 1996 vanwege technische gebreken gesloopt en vervangen door een appartementengebouw met een kleine kerkzaal. Het door Jan Verkuylen ontworpen gebouw ligt aan de rivier de Aa ter hoogte van de Bartenbrug.

Kantoorgebouw Peka Kroef

2000Kantoorgebouw Peka Kroef

Familiebedrijf Peka Kroef is een innovatief aardappelverwerkingsbedrijf uit Odialiapeel dat haar producten door heel Europa exporteert. Wij mogen al vele jaren meedenken over de ruimtelijke vraagstukken. In 2000 heeft ons bureau het architectonisch ontwerp van het nieuwe kantoor verzorgd. Het kantoor is gesitueerd langs de straatzijde. Daarachter bevinden zich de productiehallen van het verwerkingsbedrijf van aardappels en groenten. Het is een kloek eigentijds gebouw in baksteen en glas, met een aluminium dak.

Tweede generatie

2007Tweede generatie

In 2007 komt Robert Jan Verkuylen op kantoor werken. Na zijn studie Civiele Techniek aan de TU Delft werkt hij circa zeven jaar in de uitvoerende bouw in Nederland en de Verenigde Staten. In New York is hij als projectmanager verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van een aantal bouwprojecten, waaronder particuliere woningen, een theater en de renovatie van een vakantiepark. In 2011 wordt hij algemeen directeur van Bureau Verkuylen. Hij werkt aan diverse soorten plannen, waaronder de ontwikkeling van 20 zorgappartementen in het buitengebied van Uden.

Nieuwe richting

2018Nieuwe richting

In 2018 overlijden Jan Verkuylen en Arjo Storm. Zij hebben jarenlang samen alle architectuur opdrachten verzorgd. Wij besluiten om te stoppen met de discipline architectuur en ons te concentreren op de disciplines ruimtelijke ordening en ontwerp openbare ruimte.

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie? Lees ons cookiebeleid.