driehoek

Ir. Robert Jan Verkuylen

Ir. Robert Jan Verkuylen

Adviseur ruimtelijke ontwikkelingen, directeur

‘Mijn missie? Samen met opdrachtgevers een aangename, gezonde en toekomstbestendige leefomgeving creëren.’

Als adviseur helpt Robert Jan Verkuylen opdrachtgevers bij het realiseren van ruimtelijke ontwikkelingen. Van begin tot het einde van het (bouw)proces voorziet hij hen van een integraal advies. Bij ieder plan wil hij voor zijn opdrachtgevers het beste resultaat behalen met zo min mogelijk risico's.

Van Leiden tot New York

Na zijn studie Civiele Techniek aan TU Delft heeft hij zeven jaar in de uitvoerende bouw gewerkt. Bij Heerema Marine Contractors werkte hij - deels vanuit Leiden en deels vanuit Houston - aan installatieprojecten van grootschalige, complexe infrastructuren op zee. Hier heeft hij ervaring opgedaan in het werken in een projectomgeving met veel verschillende disciplines en (zeer) kleine foutmarges. Later is hij naar New York verhuisd. Hier was hij als projectmanager verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van een aantal bouwprojecten, waaronder diverse particuliere woningen, een theater en de renovatie van een vakantiepark.

Ruimte voor creativiteit

Vanaf 2007 is hij werkzaam bij Bureau Verkuylen, het bedrijf dat zijn vader Jan Verkuylen in 1982 heeft opgericht. Sindsdien is hij zich meer gaan richten op de ruimtelijke ordening. Zijn passie en expertise liggen in het maken van bestemmingsplannen, het begeleiden van ontwerptrajecten en het adviseren van opdrachtgevers over alle facetten van het planproces. Hij bewaakt dit proces zorgvuldig volgens een standaard werkwijze; dit betekent echter geen standaardoplossing. In tegendeel: een goed georganiseerd werkproces creëert juist ruimte voor creativiteit.

Hongerig naar kennis

Als adviseur draagt hij zorg voor de communicatie met professionals, stakeholders en overheden. Vanwege zijn achtergrond als civieltechnisch ingenieur benadert hij vraagstukken op analytische wijze, zodat problemen snel worden doorgrond. Hij blijft hongerig naar kennis; door het volgen van opleidingen en cursussen volgt hij de actuele ontwikkelingen in de sector op de voet.

Trots

Vanaf 2012 heeft hij de dagelijkse leiding over het team van multidisciplinaire en gretige vakmensen. Schouder aan schouder werken zij met gedreven, innovatieve opdrachtgevers aan een haalbaar plan. Samen creëren ze plekken waar mensen aangenaam, gezond en duurzaam kunnen wonen, werken en recreëren. Zo bouwen ze aan een toekomst om trots op te zijn!

 

Bureau Verkuylen 2020 WEB 8338 (Robert Jan)
Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie? Lees ons cookiebeleid.