driehoek

Ing. Martijn van Spaandonk

Ing. Martijn van Spaandonk

Planoloog, landschapsontwerper

Martijn van Spaandonk adviseert opdrachtgevers bij het realiseren van ruimtelijke ontwikkelingen en houdt zich bezig met het opstellen van landschapsplannen, beplantingsplannen en visies. Het liefst werkt hij aan complexe ontwerpopgaven om deze integraal uit te werken tot eigentijdse en toekomstbestendige plannen. Daarbij zoekt hij graag naar creatieve oplossingen die de belangen van de opdrachtgever, overheden en de omgeving verenigen.

Tijdens zijn eerste studie Planologie aan de NHTV te Breda heeft hij een brede kennis van het vakgebied opgedaan. Hij werkt sinds 2006 bij Bureau Verkuylen, nadat hij zijn stageopdracht hier had gedaan. Zijn afstudeerstage heeft hij gedurende vijf maanden gedaan aan de North West University in Potchefstroom, Zuid-Afrika; een leerzame en unieke tijd. Na terugkomst in Nederland is hij aan de slag gegaan bij Bureau Verkuylen en heeft hij een aantal jaren als planoloog gewerkt. Na een aantal jaar is zijn focus steeds meer richting het ruimtelijke ontwerp geschoven; iets waar zijn interesse van jongs af aan al naar uit is gegaan.

Van 2010 tot 2015 heeft hij de deeltijdopleiding Tuin- en landschapsarchitectuur aan Van Hall Larenstein met succes doorlopen. Met de opgedane kennis en vaardigheden werkt hij nu aan integrale landschappelijke en stedenbouwkundige ontwerpopgaven. De combinatie van zijn kennis van de planologische omgevingsaspecten en zijn ontwerpvaardigheden met de nadruk op de landschapscomponent geven hem een brede en multidisciplinaire kijk op ruimtelijke opgaven.

Door zijn nauwkeurige en analytische werkwijze probeert hij een ontwerpopgave door alle lagen heen te doorgronden. Vaak vindt hij daarin een stevige basis als vertrekpunt, waardoor zijn ontwerpen een logische vervolgstap zijn op datgene wat er al is. Zo bouwt hij samen met alle betrokkenen aan een mooie toekomst.

Bureau Verkuylen 2020 WEB 8156 (Martijn)
Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie? Lees ons cookiebeleid.