ir. Jan Verkuylen

 MG 6215

Architect BNA, Stedenbouwkundige BNSP

Jan Verkuylen was de nestor van het bureau. Hij heeft tot aan zijn overlijden op 27 maart 2018 gewerkt aan allerlei projecten.

 

 

 

 

Hij was in 1982 met het bureau begonnen.

Daarvoor had hij al een brede kennis opgebouwd. Zijn opleidingen zijn de HTS Den Bosch en de TU Delft. Aanvullend deed hij een jaar traineeships in New York en zes weken in Haifa, en nam hij deel aan het Salzburg Seminar en een Ekistics Seminar in Athene.

Door 12 jaar werken bij de provincie Noord-Brabant en vervolgens 15 jaar lidmaatschap van de Provinciale Planologische Commissie, had hij in het bijzonder de provincie Noord-Brabant goed leren kennen. In het eigen bureau heeft hij de nodige architectonische en stedenbouwkundige plannen kunnen maken.

Hij was een allrounder in het werkveld van de ruimtelijke ontwikkelingen. Hij stond bekend als een praktische idealist die met een zekere gedrevenheid werkte aan grote en kleine plannen.

Hij was jarenlang stedenbouwkundig adviseur in de gemeenten Cuijk, Deurne, Heeze-Leende, Gemert-Bakel, Mill en St. Hubert en Uden, en voor het Industrie- en havenschap Moerdijk en de gezamenlijke Brabantse Kamers van Koophandel.

Een tijd lang, maar de laatste jaren minder, was hij druk met inrichtingsplannen voor provinciale wegen, alsmede inrichting openbare ruimten in de plaatsen waar hij ook stedenbouwkundig actief was.

Zijn architectuurprojecten waren onder meer sporthal De Maaspoort, de appartementengebouwen Bartjeskerk in Den Bosch, Groenenborgh en Waterborgh in Oisterwijk, kleinere woningbouwprojecten, supermarkten, en gebouwen voor Fitland, Dichterbij en Peka Kroef.

De laatste jaren was hij in het bijzonder betrokken bij de ontwikkeling van landgoederen. Voor het Brabants Landschap de landgoederen Mattemburgh, Nemerlaer en Tongelaar, en voorts EikenVen en Sparrendaal in Vught, Baest in Middelbeers en recentelijk De Wouwse Plantage in de gemeente Roosendaal en Roepaen in Gennep.

Zijn voorkeur ging uit naar projecten waarin stedenbouw, architectuur en groen samenkwamen. Zijn taakopvatting was een steentje bijdragen aan de leefomgeving. De meeste voldoening gaven de plannen waarvan de opdrachtgever te kennen gaf tevreden te zijn.

 

 

Mijn Projecten

Architectuur Magnoliahof Reusel

BEKIJK PROJECT >
Architectuur dijkwoningen Lith

BEKIJK PROJECT >
Bouwplan supermarkt Gilze

BEKIJK PROJECT >
Landgoed Baest Oirschot

BEKIJK PROJECT >
Landgoed Wouwse Plantage

BEKIJK PROJECT >
Landgoed en vakantiehoeve Gagel

BEKIJK PROJECT >
Bestemmingsplan Voorburg Vught

BEKIJK PROJECT >
Bestemmingsplan Kom Heeze

BEKIJK PROJECT >
Stedenbouwkundig plan Spechtenlaan Fase I en II Odiliapeel

BEKIJK PROJECT >
Architectuur De Vrije Teugel Uden

BEKIJK PROJECT >
BillyBird Park Hemelrijk

BEKIJK PROJECT >
Bestemmingsplan Laarse Heide

BEKIJK PROJECT >
Recreatieoord De Leistert

BEKIJK PROJECT >
Golfbaan Cromvoirt

BEKIJK PROJECT >
Herontwikkeling Fort Isabella

BEKIJK PROJECT >
Architectuur zorgwoningen Uden

BEKIJK PROJECT >